Autor: Jehona e Karadakut

Jehona e Karadakut

Rreth nesh Jehona e Karadakut

Shpallje – konkurrimi për pjesëmarrje në “Takimet Poetike të Karadakut -2018”

Të nderuar, Me qëllim të ngritjes së cilësisë së manifestimit tradicional letrar “Takimet Poetike të Karadakut -2018”, si dhe përzgjedhjes më meritore të poezive më të mira, të gjithë poetët e interesuar ftohen për të konkurruar, si dhe, nëse përzgjidhen, për të ardhur e lexuar krijimet e tyre në Orën e Madhe Letrare, që do […]
Të nderuar,
Me qëllim të ngritjes së cilësisë së manifestimit tradicional letrar “Takimet Poetike të Karadakut -2018”, si dhe përzgjedhjes më meritore të poezive më të mira, të gjithë poetët e interesuar ftohen për të konkurruar, si dhe, nëse përzgjidhen, për të ardhur e lexuar krijimet e tyre në Orën e Madhe Letrare, që do të mbahet në Kumanovë/Likovë, më 11 mars 2018.
Poezitë duhet të jenë të papublikuara dhe të pashpërblyera më parë, të shoqërohen me një biografi të shkurtër artistike të autorit, dhe të dërgohen në këtë adresë elektronike: jekaradakut@yahoo.com, deri më 2 mars 2018.
Juria letrare përzgjedh 20 krijimet më të mira që do të lexohen në Orën e Madhe Letrare, të cilat hyjnë në konkurrim për tre çmimet e para poetike “Fadil Bekteshi”, me vlerë – vendi i parë 200 euro, vendi i dytë 150 dhe vendi i tretë 100 euro. Për fituesit do të ndahet edhe plaketë dhe mirënjohje.
Lista e autorëve të përzgjedhur do të publikohet deri më 4 mars 2018.
Të gjitha poezitë e lexuara në Orën e Madhe Letrare, do të botohen në numrin e radhës së revistës “Doruntina”.
Për poetët e përzgjedhur që vijnë nga larg (Shqipëria), iu sigurohet akomodimi për një natë.
Manifestimi mbështetet nga Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë.
 
Nga Kryesia e Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut”-Kumanovë
 
Më 17.2.2018, Kumanovë
 
Lexo më shumë Share

Katër projektet tona mbështeten nga Ministria e Kulturës

Ministria e Kulturës ka dhënë mbështetje për katër projekte të Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova. Bëhet fjalë për manifestimin tradicional “Takimet Poetike të Karadakut”, revistën për letërsi, art e kulturë “Doruntina” nr.54/55, librin poetik të autorit Selajdin Shabani (“Të kam thënë… Lajdins”), dhe një projekt të ri interdiciplinar për të rinj “Pena ime” me […]

Ministria e Kulturës ka dhënë mbështetje për katër projekte të Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova.
Bëhet fjalë për manifestimin tradicional “Takimet Poetike të Karadakut”, revistën për letërsi, art e kulturë “Doruntina” nr.54/55, librin poetik të autorit Selajdin Shabani (“Të kam thënë… Lajdins”), dhe një projekt të ri interdiciplinar për të rinj “Pena ime” me bartës Fatos Rushitin.
Këto projekte janë pjesë e programit vjetor (2018) me interes nacional të Ministrisë së Kulturës së Republikës së Maqedonisë. 
Kryesia e klubit falënderon për angazhimin dhe korrektesën, sekretarin shtetëror z. Valmir Aziri, si dhe anëtarët shqiptarë të komisioneve gjegjëse të ministrisë.

ministerstvo-za-kultura

Lexo më shumë Share

Poezitë fituese në “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”

  Poezia që fitoi Çmimin e parë në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”:    Linditë Ramushi-Dushku   VJESHTËS SË DEHUR   Ti erdhe dikur si kjo vjeshtë e kuqërremtë për t’u bërë vlimi i dashurisë dhe shije e verës së kuqe në vjeshtën e përvitshme që rrisim brenda vetës […]

 

Ndarja e cmimevePoezia që fitoi Çmimin e parë në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”:

  

Linditë Ramushi-Dushku

 

VJESHTËS SË DEHUR

 

Ti erdhe dikur

si kjo vjeshtë e kuqërremtë

për t’u bërë vlimi i dashurisë

dhe shije e verës së kuqe

në vjeshtën e përvitshme

që rrisim brenda vetës çdo fije lumturie.

 

Erdhëm të dy dikur

vjeshtës

si dy zogj shtigjesh të largëta

për të takuar

dy stinët e ngrohta të shpirtit.

 

Pastaj,

të dehur pafundësisht

dehim gjithçka për rreth

 

Çdo vjeshtë kuqërremet nga ardhja jonë

çdo vjeshtë dehet

dhe kullohet djersësh

siç i shkrihemi ne dashurisë sonë.

 

Papandehur ia lëmë fajin kësaj stine

që nis e deh veten.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

Poezia që fitoi Çmimin e dytë në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”:

 

Lola Shehi

 

RRËFIM…

 

Përse mendohesh, baba!

Ç`peng të ka mbetur

Të ka mbetur peng, që nuk u bëra aktore?

Që në skenë nuk më pe të luaja asnjë rol?

Kaq shumë e dëshiroje  një rol timin?

 

Mos u brengos, baba!

Po të rrëfehem:

Kam luajtur shumë role,

Vetëm në një skenë…

Vetëm ti s`ke mundur të më shohësh

Asnjëherë nuk e pata një karrige të lirë

Kurrë nuk t`a rezervova një biletë

 

Nuk të kam dashur spektator baba, e kupton?

Dhe a e di pse?

 

Sepse….

Kam kënduar

Kur kam dashur të qaj

Kam buzëqeshur,

Kur kam dashur të ulërij,

Kam thënë jam e fortë,

Kur gjunjët s`më mbanin,

Kam ecur me trupin drejt,

Kur shpina po më këputej,

Kam ecur majë takash,

Kur doja të ecja zbathur,

Që guralecët e rrugës,

Të më hapnin plagë nën këmbë,

Se vetëm kështu baba…

Nuk do t`i ndjeja dhimbjet e  zemrës…

 

Ja, t`u rrëfeva!

E sheh baba?

Jam aktore klasi!

Aktroj para teje,

Aktroj para gjithë botës…

 

Luaj disa role njëherësh,

Pa skenarë, pa regjisorë,

Qaj, këndoj, luaj muzikë

Me partiturat e pashkruara të shpirtit.

 

Mos më mbaj peng BABA

T`u rrëfeva….

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

 

Poezia që fitoi Çmimin e tretë në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”:

 

Selajdin Shabani

 

TË KAM THËNË NËPËR MOTE

 

Të kam thënë Lajdins!

Se kemi nga pak dëshirë

Të vjedhim ëndrra

Sepse tonat sikur i kemi ndrydhur e çoroditur.

 

Të kam thënë Lajdins!

Se kemi ëndje pak si shumë të gënjejmë

Dhe të ecim rrugëve e kafeneve

E të shkëlqejmë si engjëj.

 

Të kam thënë shumë herë Lajdins!

Se jemi të dashuruar në vetvete

Por, kjo s’po na sjell as rrugëtimin e pafund

dhe kjo s’po më pëlqen.

 

Të kam pas thënë, Lajdins

se jeta është PËRRALLË,

por, TI, nganjëherë, ngashënjeheshe, jo rrallë.

 

Të kam pas thënë, Lajdins,

se jeta është LOJË,

Që nuk e fiton dot kurrë,

por, TI vazhdojë ta luaje

si me letrat e bixhozit.

 

Të kam pas thënë, Lajdins

se Jeta është UJË :

Që gjithnjë lagesh e nuk teresh kurrë,

por TI gjithnjë mbete URË.

 

Të kam pas thënë, Lajdins

se jeta është KËNGË,

që e këndoje,

Edhe pse zëri s’të shkonte,

Ti prapë vazhdoje:

HERË I HESHTUR, E HERË REBEL.

 

Të kam pas thënë, Lajdins

se TI jep më shumë në jetë,

por nuk merr fare,

apo merr sa për sy e faqe ose hiq fare,

por, TI prapë vazhdoje pa rrugëdalje.

 

Të kam pas thënë Lajdins, se jeta është për të tjerët,

se ti ishe dhe mbete REBEL,

se, TI, ec -ec si uji,

dhe mbetesh në rrugë

e në vend ngel si moçal.

 

Të kam pas thënë Lajdins, se jeta është

Si një gotë qelqi që lehtë thyhet

Nga mund të shihet nëpër mote.

 

Të kam pas thënë dhe po të them përsëri Lajdins

Se jeta është hipokrite,

Herë pa sheqer, herë pa cipë, herë bajate e herë-herë pa fije kripe,

Por TI vazhdoje të sfidoje

Të kam pas thënë Lajdins se jeta është si cigare,

Por, TI vazhdoje ta thithje prapë pa taketuke…

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

 

Poezia që fitoi Çmimin e tretë në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”:

 

Adriatik Zeqiri

 

MËKAT

 

Jashtë qentë lehin..

Piskamë e tyre mbytshëm pihet e përftohet

 

Shohim njëri tjetrin në sy brenda

Në gotat kristal ngrihet besimi dhe dëshira,

Zjarr dhe pasion

Që një kohë mëkatarësh na e mbolli në gjoks.

Shtrirje e gjakim

Si lulet skaj një trotuari shetitoreje

Ne të vetëm

Brenda …si hije,

Relike të një momenti në përsëritje,

Të një etjeje sindrom,

Dhimbje e përjetshme…

Mëkatin e zanafillës ngarkuar

Si gur Sizifi në supe

 

Jashtë qentë po lehin,

Në qafë kanë të varur mollë!

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

 

Poezi e lexuar në edicionin e 25-të të manifestimit “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”, dhe e përzgjedhur për botim në revistën “Doruntina”:

 

Xhevat Latifi

 

ËSHTË NATË, AGIM RAMADANI

 

Është natë Agim Ramadani.

Yjet po bien një nga një.

 

Para këmbëve tua duken të gjithë të vegjël, të tretur.

Një këmbë burri rri i ngrirë mbi një gur-kufiri t’shkulur!

 

Çfarë të them për kufirin e Kosharës? Është bartur në Çakorr!

Në parlament një grup cubash mbajnë peng demokracinë,

seancë pas seance, marrin ca lekë të zhubrosura

si harta etnisë që po tkurret.

 

Po thonë se Evropa ka kërkuar nga ne

me kanë pikëepesë…

 

Është natë, Agim Ramadani!

Çdo ngjyrë e mbetur në penelin tënd

ka pak t’kuqe të Onufrit me sfond flamuri.

 

Flamuri që sot është verdh’

me e ba blu, si oqean Paqësor.

 

Në veri të Kosovës “Francuska 7”, ka në sirtarë një plumb të fjetur

me u zgjue ku fryn veriu e Moskës i duket i ngushtë shtrati!

Mban mend ca miq na folën për poezinë, për artin?

Sot janë në politikë .

 

Atdheun e kanë bo fushë të ikjes

Pasha ty, Atdheu i ka po ato ngjyra të mira,

por ia pshtjelluen mozaikun!

 

Në Sytë e Simonidës vunë thëngjij të djegur,

derdhën temjan me vaj të zi,

shpirtin e bardhë ia vunë në letargji.

 

Është natë Agim Ramadani!

(sall sytë e tu kanë dritë!)

Atdheun e vodhën,e shanë!

Heronjtë e rremë po i bëjnë prej balte!

 

Karadakut e Fushës së mëllenjave këmishë e ngushtë po i zë frymën

Unë vjedh ca dritë të hanës më shkrue vjershën për Kumanovën,

për asimilimin e shqiptarëve në Manastirin ku u banë shkronjat!

janē lëshue perde mjegulle.

 

Po dojnë me ba natë dritën tande !

Natë është Komandant dhe kam turp me qa!

Me ik nuk mundem pa të thënë:

Fëmijët në gurin tand të shkuljes së kufirit, vënë dorën në zemër.

 

Thonë agimi e ka shkye kufirin dhe ka shkulë këtë gurë!

Në lapidarin tënd, sytë bajnë dritë që verbojnë ata që fallso vënë kurora lulesh!

 

Nata i ka hy Atdheut si uji ndërkambë perandorëve t ‘trembur…

 

Është natë kapedan,sa natë!

bëmë gabim të madh që nuk kuptuam shkëlqimin tënd

E tash kaq shumë kemi nevojë për dritën e një agimi të ri…

 

XL Mars 2017

 

 

Lexo më shumë Share

Mbahet edicioni i 25-të i “Takimeve Poetike të Karadakut” (FOTO)

Poetja Lindita Ramushi-Dushku u shpërblye me vendin e parë, Lola Shehi me vendin e dytë, kurse vendi i tretë u nda në mes poetëve Selajdin Shabani dhe Adriatik Zeqiri 11 mars 2017 – Sot në Kumanovë u mbajt edicioni i 25-të me radhë i manifestimit kulturor tradicional letrar “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”, me […]

Poetja Lindita Ramushi-Dushku u shpërblye me vendin e parë, Lola Shehi me vendin e dytë, kurse vendi i tretë u nda në mes poetëve Selajdin Shabani dhe Adriatik Zeqiri

11 mars 2017 – Sot në Kumanovë u mbajt edicioni i 25-të me radhë i manifestimit kulturor tradicional letrar “Takimet Poetike të Karadakut – 2017”, me pjesëmarrës nga të gjitha trojet shqiptare.

Kryetari i Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut”, Sevdail Demiri, tha se gjatë këtij çerekshekulli, me vulën e këtij klubi janë botuar mëse 60 vepra letrare dhe mbi 50 numra të revistës “Doruntina”, të cilët përbëjnë një shtresë mjaft të pasur kulturore të kësaj ane.

Manifestimin e përshëndeti zëvendëskryeministri Arbër Ademi, i cili theksoi rëndësinë e fjalës artistike, e cila fatmirësisht vazhdon të kultivohet me shumë përkushtim edhe në Kumanovë, madje duke i kaluar edhe kufijtë nacional.

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës, Behixhudin Shehapi, tha se ky organizim kulturor është shumë domethënës, për fakatin që mbi 25 vjet vazhdon të jetë një pikëtakim i poetëve dhe dashamirëve të fjalës së shkruar nga të gjitha trojet shqiptare.

Pas paraqitjes së mbi 30 poetëve në orën e madhe letrare, juria e përbërë nga Arsim Halili, Burhanedin Xhemaili dhe Arben Rashkaj, përzgjodhi poezitë më të sukseshme, të cilëve iu nda Çmimi letrar “Fadil Bekteshi”. Kështu, poetja Lindita Ramushi-Dushku u shpërblye me vendin e parë, Lola Shehi me vendin e dytë, kurse vendi i tretë u nda në mes poetëve Selajdin Shabani dhe Adriatik Zeqiri.

Përpos tyre, në orën letrare, me poezi u paraqitën edhe: Sabit Rrustemi, Kalosh Çeliku, Ferid Selimi, Behram Hoti, Bejtush Memeti, Nazmi Beqiri, Nexhat Rexha, Xhevat Latifi, Bilall Maliqi, Ramadan Asllani, Arber Saliu, Sadije Aliti, Rahim Ganiu, Semine Hasani, Ismail Ganiu, Arben Ibrahimi, Bajram Ramadani, Sunaj Raimi, Sami Sherifi, Ali Qerimi, Fatos Rushiti, Kreshnik Sopaj, Arta Selmani, etj.

Të gjitha poezitë e lexuara në këtë orë letarere, do të botohen në numrin e radhës të revistës kulturore – letrare “Doruntina”.

Për kontributin e dhënë, kryesia e klubit ndau mirënjohje dhe nga një komplet librash për zëvendëskryeministrin Arbër Ademi, sekretarin shtetëror të Ministrisë së Kulturës, Behixhudin Shehapi, kryetarin e Komunës së Likovës, Sadulla Duraku, Televizionin “Festa”,  Televizionin “Hana”, dhe Foto-studio “Drita”.

Pjesa muzikore-artistike e manifestimit, u përcoll nga profesori i muzikës, mr.Florim Zulfiu.

Gjatë këtij viti do të botohet edhe një monografi që i kushtohet veprimtarisë 25-vjeçare të Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova.

SD me arten BSHehapi ok BSH-publikpubl Foto e perbashket OkNdarja e cmimeve

Lexo më shumë Share

Më 11 mars, në Kumanovë do të jehojë fjala e bukur shqipe

Këtë të shtune, më 11.03.2017, prej ora 15:00, në Qendrën e Kulturës në Kumanovë, mbahet edicioni i XXV, i manifestimit tradicional letrar “TAKIMET POETIKE TË KARADAKUT”. Në Orën e Madhe Letrare, marrin pjesë dhjetëra poetë e poetesha nga të gjitha trojet shqiptare. Pjesëmarrja është e lirë për të gjithë dashamirët e fjalës së bukur shqipe.

Këtë të shtune, më 11.03.2017, prej ora 15:00, në Qendrën e Kulturës në Kumanovë, mbahet edicioni i XXV, i manifestimit tradicional letrar “TAKIMET POETIKE TË KARADAKUT”.

Në Orën e Madhe Letrare, marrin pjesë dhjetëra poetë e poetesha nga të gjitha trojet shqiptare.

Pjesëmarrja është e lirë për të gjithë dashamirët e fjalës së bukur shqipe.

TPK2017baner

Lexo më shumë Share

“Sofra e librit” në Kullën e Kadri Zekës në Dardanë

Aktiviteti kulturor “Sofra e librit” në Kullën e Kadri Zekës në Poliçkë të Dardanës, filloi sivjet (23.4.2016), në Ditën Ndërkombëtare të Librit, me uratën për të mos u ndalur kurrë. Një vend i veçantë frymëzimi, simbol i qëndresës dhe flijimit për liri… Të ftuar nga Klubi Letrar “Nositi”, me në krye z.Nexhat Rexha, në mesin […]

Aktiviteti kulturor “Sofra e librit” në Kullën e Kadri Zekës në Poliçkë të Dardanës, filloi sivjet (23.4.2016), në Ditën Ndërkombëtare të Librit, me uratën për të mos u ndalur kurrë.
Një vend i veçantë frymëzimi, simbol i qëndresës dhe flijimit për liri…
Të ftuar nga Klubi Letrar “Nositi”, me në krye z.Nexhat Rexha, në mesin e shumë mysafirëve, prezantuam edhe ne nga Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” nga Kumanova: Sevdail Demiri (kryetar), Selajdin Shabani (sekretar) dhe Burhanedin Xhemaili (kryeredaktor i revistës “Doruntina”).

Ndryshe, manifestimin e hapi shkrimtari Nexhat Rexha, kryetar i klubit letrar “Nositi”, i cili në cilësinë e nikoqirit i përshëndeti të pranishmit dhe i tha disa fjalë për librin dhe për heroin Kadri Zeka.
Dr. Hysen Matoshi, drejtor i Institutit Albanologjik të Prishtinës e lexoi një punim në të cilin i analizoi poezitë e disa poetëve dhe këngëtarëve kushtuar Kadri Zekës, duke i thënë disa fjalë edhe për krijimtarinë publicistike dhe intelektuale të këtij atdhetari, ndër më të shquarit.
Sabit Rrustemi, shkrimtar i njohur, iniciator i këtij manifestimi, e lexoi një punim për librin, për rëndësinë e tij, për historikun e shpalljes së Ditës Ndërkombëtare të librit … duke mos lënë pa përmendur se institucionet tona nuk janë duke investuar sa do të duhej të investonin për librin.
Pas kësaj filloi ora letrare, gjatë së cilës poezitë e tyre i lexuan poetë nga qytetet e ndryshme të Kosovës, nga Maqedonia dhe nga Kosova Lindore. Poezi lexuan shkrimtarët: Rushit Ramabaja, Burhanedin Xhemaili, Nebih Bunjaku, Sevdail Demiri, Shefqete Gosalci, Xheladin Mjeku, Arsim Halili, Selajdin Shabani, Mehmetali Rexhepi, Sinan Sadiku, Sulejman Dërmaku, Izet Avdyli, Ramadan Mehmeti, Baki Krasniqi, Musa Ahmetaj, Begzad Baliu, Avni Dehari, Bajram Kallaba dhe Zamira Rexhepaj.
Në manifestim morën pjesë familjarë të heroit Kadri Zeka, pastaj shkrimtarë, personalitete të kulturës, të shkencës, të arsimit, të politikës. Tubimin e moderoi për mrekulli poetesha e re Zamira Rexhepaj. /Sinan Sadiku/

s111sels555

Lexo më shumë Share

Çmimet e para për poetët Festim Tomorri, Sunaj Raimi e Arbër Salihu (FOTO+VIDEO)

12 mars – 2016 – Të premten në Kumanovë u mbajt edicioni i 24-të me radhë i manifestimit letrar mbarëkombëtar “Takimet Poetike të Karadakut – 2016”. Ky manifestim organizahohet tradicionalisht çdo 11 mars nga Klubi i Shkrimtarëve ‘Jehona e Karadakut’ nga Kumanova. Sekretari i klubit, Selajdin Shabani, në emër të nikoqirit, tha se me këtë […]

12 mars – 2016 – Të premten në Kumanovë u mbajt edicioni i 24-të me radhë i manifestimit letrar mbarëkombëtar “Takimet Poetike të Karadakut – 2016”. Ky manifestim organizahohet tradicionalisht çdo 11 mars nga Klubi i Shkrimtarëve ‘Jehona e Karadakut’ nga Kumanova.

Sekretari i klubit, Selajdin Shabani, në emër të nikoqirit, tha se me këtë organizim, po vazhdojmë traditën e nisur që nga viti 1992, për të shfaqur dhe prezantuar vlerat shpirtërore, artistike dhe kulturore të kësaj ane, përmes artit të bukur poetik. “Edhe sivjet, në këtë 11 mars, kur kujtojmë demonstratat e rinisë studentore të Kosovës, jemi mbledhur bashkë, poetë e dashamirë të poezisë nga të gjitha trevat shqiptare, për t’u takuar dhe dëgjuar vargjet e bukura të poezisë shqipe”, u shpreh Shabani.

Manifestimin e përshëndeti sekretari shtetëror i Ministrisë së Kulturës, Behixhudin Shehapi, i cili tha se ky manifestim është një rast i veçantë për t’u takuar e komunikuar mes vete poetë nga Maqedonia, Kosova e Shqipëria. “Ruajtja e traditës është një nga vlerat më të rëndësishme të organizimeve tona kulturore, që duhet kultivuar gjithmonë. Andaj, krahas mbështetjes sonë si ministri, inkurajojmë vazhdimin e punës së suksesshme dhe me shumë entuziazëm të këtij klubi shkrimtarësh”, tha Shehapi.

“Takimet Poetike të Karadakut 2016”, i pari i hapi shkrimtari, publicisti dhe veprimtari i dalluar në fushën e kulturës dhe letërsisë, poeti i Karadakut, i cili na vjen nga Prishtina, Ibrahim Kadriu. Më pas poezi lexuan poetët: Sali Bashota, Odise Plaku, Sabit Rrustemi, Lindita Ahmeti, Festim Tomorri, Marjana Shkurti, Lulzim Tafa, Rexhep Abazi, Nebih Bunjaku, Demush Berisha, Nexhat Rexha, Sunaj Raimi, Xheladin Mjeku, Bilall Maliqi, Sarë Gjergji, Nazmi Beqiri, Bjanka Karamico, Sinan Sadiku, Arber Saliu, Arsim Halili, Rahim Ganiu, Nehat Ramizi, Sami Sherifi, Ismail Ganiu, Burhanedin Xhemaili, Rexhep Bajrami, Nehat Jahiu, Ismail Bilalli, Mumin Zeqiri, Arben Rashkaj, Arben Ibrahimi, Adriatik Zeqiri, Selajdin Shabani, Bajram Ramadani, Ali Qerimi, Rrahman Hyseni, Ibrahim Bakiu, Kreshnik Sopaj, Arta Selmani, etj.

Një pjesë e poetëve lexuan jashtë konkurimit, kurse juria letrare e përbërë nga Avni Dehari, Hysen Kqiku, dhe Fatos Rushiti, vendosi që të shpërblej tri poezitë më të mira që hyrën në konkurencë. Kështu, me çmimin e parë “Fadil Bekteshi”, u nderua poeti nga Pogradeci, Festim Tomorri, me vendin e dytë poeti nga Kumanova Sunaj Raimi, dhe me vendin e tretë, poeti nga Prishtina, Arbër Salihu. Çmimet i ndau kryetari i klubit, Sevdail Demiri.

Në mbrëmje u bë edhe promovimi i botimeve të fundit të klubit. Bëhet fjalë për dramën “Portrete të djegura” nga Burhanedin Xhemaili, librat poetike “Testament” të Sunaj Raimit dhe “Kënga e fundit e mjellmës” e Arben Ibrahimit, si dhe numrat 50 dhe 51 të revistës “Doruntina” – organ i klubit.

Për pjesën artistike-muzikore u përkujdes Florim Zulfiu. Të gjitha poezitë e lexuara në këtë orë letrare, do të botohen në numrin e radhës të revistës “Doruntina”. /www.jekaradakut.org/

publiku

pub1 pub2B.ShehapiFestim Tomorri Arber ftSunajArber

juriapromovimi i librave

foto tpk

Fotografitë: FOTO STUDIO “DRITA” Kumanovë

Pronar: Abil Ademi

drita

Video: TV HANA – Kumanovë

 

Lexo më shumë Share

Më 11.03.2016, mbahen “TAKIMET POETIKE TË KARADAKUT”

NJOFTIM   Më 11.03.2016 (e premte), në Kumanovë mbahet edicioni i XXIV i manifestimit tradicional letrar “TAKIMET POETIKE TË KARADAKUT”: -Ora 17:00, në Qendrën e Kulturës në Kumanovë, mbahet Ora e madhe letrare me poetë nga të gjitha trojet shqiptare; -Ora 21:00, në Restorantin “Eliba” në Kumanovë, promovohen librat e autorëve Burhanedin Xhemaili, Sunaj Raimi, […]

NJOFTIM

 

11.03.2016 (e premte), në Kumanovë mbahet edicioni i XXIV i manifestimit tradicional letrar “TAKIMET POETIKE TË KARADAKUT”:

-Ora 17:00, në Qendrën e Kulturës në Kumanovë, mbahet Ora e madhe letrare me poetë nga të gjitha trojet shqiptare;

-Ora 21:00, në Restorantin “Eliba” në Kumanovë, promovohen librat e autorëve Burhanedin Xhemaili, Sunaj Raimi, Arben Ibrahimi dhe revista “Doruntina”.

Janë të mirëseardhur të gjithë dashamirët e fjalës së bukur shqipe…

Nga kryesia e Klubit

Sevdail Demiri, kryetar

Lexo më shumë Share

Rizgjedhje e kryesisë së Klubit të Shkrimtarëve të Kumanovës

Informatë nga Kuvendi i 5-të zgjedhor Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” – Kumanovë, të dielën, më 31.1.2016, prej ora 15.00, në lokalet e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” – Kumanovë, mbajti Kuvendin e 5-të zgjedhor. Fillimisht, kryetari Sevdail Demiri paraqiti raport për punën katërvjeçare të Klubit, duke theksuar se përskaj shumë vështirësive, kryesisht të natyrës […]

jk1

Informatë nga Kuvendi i 5-të zgjedhor

Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” – Kumanovë, të dielën, më 31.1.2016, prej ora 15.00, në lokalet e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” – Kumanovë, mbajti Kuvendin e 5-të zgjedhor.
Fillimisht, kryetari Sevdail Demiri paraqiti raport për punën katërvjeçare të Klubit, duke theksuar se përskaj shumë vështirësive, kryesisht të natyrës financiare si dhe mungesës së lokalit, gjatë kësaj periudhe është mbajtur kontinuiteti me të gjitha aktivitetet e parapara tradicionale. Kështu, janë realizuar në nivel të kënaqshëm “Takimet Poetike të Karadakut”, manifestime, tribuna e promovime librash, pjesëmarrje në aktivitete letrare në vend dhe rajon. Gjatë kësaj periudhe, Klubi ka realizuar gjithsej 17 botime, konkretisht 10 libra autoriale dhe 7 numra të revistës së pavarur për kulturë, art dhe shkencë “Doruntina”.
Pas miratimit të raportit, kryetari Demiri, për shkaqe subjektive paraqiti dorëheqjen dhe kërkoi që të lirohet nga obligimet e klubit dhe të zgjidhet një kryesi e re. Mirëpo, gati të gjithë kuvendarët e pranishëm insistuan që kjo kryesi të vazhdojë punën së paku edhe dy vite tjera. Kështu, u miratua vendimi për zgjedhjen e kryesisë në përbërje: Sevdail Demiri – kryetar, Selajdin Shabani – sekretar, Sunaj Raimi dhe Fatos Rushiti – nënkryetarë, Burhanedin Xhemaili – koordinator i aktiviteteve.
Me këtë rast u morën disa vendime, ndërsa me propozim të kryetarit, u formua një komision që do të merret me përgatitjen e monografisë së klubit me rastin e 25 vjetorit të themelimit. Ky komision do të përbëhet nga kryetarët e deritashëm: Bejtush Memeti, Burhanedin Xhemaili e Sevdail Demiri, si dhe në cilësinë e anëtarëve konsulentë: Arben Ibrahimi e Sunaj Raimi.
Kuvendi i mbylli punimet në ora 17:30.

jk2 jk3

Lexo më shumë Share

Njoftim për Kuvend zgjedhor

NJOFTIM Njoftohen të gjithë anëtarët e Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” – Kumanovë, se të dielën, më 31.1.2016, prej ora 15.00, në lokalet e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” – Kumanovë, mbahet Kuvendi i 5-të zgjedhor i klubit. Sipas nenit 7 të Statutit të Klubit, secili anëtar aktiv ka të drejtë të zgjedh dhe të […]

NJOFTIM

Njoftohen të gjithë anëtarët e Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” – Kumanovë, se të dielën, më 31.1.2016, prej ora 15.00, në lokalet e Shkollës Fillore “Naim Frashëri” – Kumanovë, mbahet Kuvendi i 5-të zgjedhor i klubit.
Sipas nenit 7 të Statutit të Klubit, secili anëtar aktiv ka të drejtë të zgjedh dhe të jetë i zgjedhur nëpër organet e klubit, përfshirë edhe kryesinë.
Kryesisë aktuale, mandati katërvjeçar i skadon më 29.1.2016.

Me respekt,
Kryetari: Sevdail Demiri
Kumanovë, 28.1.2016

jk

Lexo më shumë Share